Vi kan med stor glädje meddela att Skisens möter er i tältet vid Vasaloppet i Mora där vi kommer visa upp några riktigt trevliga nyheter. 

Efter år av utveckling lanserar vi vårt nya slimmade handtag där vi har optimerat elektronik och sensorer. Vi är nu nere på dimensioner i nivå med ett vanligt race-handtag. Det nya handtaget kommer också med en helt ny mjukvara som möjliggör delning av all data i realtid. När du tränar kan du låta din kompis eller tränare följa varje stavtag oavsett var ni båda befinner er.

När vi startade Skisens var det stora målet att mäta effekt för att ge skidåkare samma verktyg som cyklister. Nu är vi äntligen framme och kan erbjuda effektmätning i realtid. På resan har vi lärt oss otroligt mycket mer. Den kraftmätning som är hjärtat i vår effektmätare är också ett förträffligt verktyg för teknikanalys. Stavkraftsgrafen och dess variation med hastighet och lutning avslöjar om du kommer fram med kropp och stavar samt om du driver igenom stavtagen. 

Stavkraftsgrafen ger dig samma information som en erfaren skidtränare kan få ut av en teknikfilm. Fördelen är att vi kan vara med dig på varje träningspass. Det är förmodligen betydligt mer sällan någon har möjlighet att filma dig. I vår mjukvara kan man också i realtid följa hur markkontakttid, impuls och frekvens anpassas efter terräng och hastighet. 

Vid Vasaloppet delar vi monter med Träningspartner (www.traningspartner.se) och kommer på deras Abilica rullband demonstrera alla de möjligheter våra nya produkter och tjänster ger.

Vi ser fram emot att träffa er på Vasaloppet!