I vårt uppsnack inför Lysebotn opp spekulerade vi i om vi skulle få se en åkare spränga 4.2 watt/kg i stakning uppför Lysebotn. Vi trodde inte riktigt detta var möjligt men Andrew Musgrave visade oss med ett fantastiskt nytt rekord på 31:02, vilket inom felmarginalen för våra beräkningar snuddar på det magiska värdet. Bland tjejerna lyckades Astrid Öyre Slind inte riktigt matcha sin flojårstid men kom ändå in på 3.5 watt/kg.

I fristilsloppen fick vi se Heidi Weng och Simen Hegstad Krueger vinna med 3.7 watt/kg respektive 4.3 watt/kg. Det går fortfarande snabbare i skate men marginalen minskar. Slind´s och Musgrave´s tider hade räckt till 5e respektive 6e plats i fristilsloppen. Vi kan också notera att hela åtta killar trycker över 4 watt/kg och sex tjejer över 3 watt/kg i stakning vilket är en rejäl standardhöjning sedan ett år tillbaka.

Från Skisens gläds vi lite extra över fina prestationerna från Team Ramudden. Emilie Fleten gick in på en finfin 2a plats strax bakom Öyre-Slind och Alfred Buskqvist gjorde ett mycket starkt lopp och kom in som 2a svensk på en imponerande 12e plats. Bäste svensk för dagen blev tidigare Ramuddenåkaren Johannes Eklöf med en imponerande 3e plats.

Nedan ser ni topp 10 åkare plottade över våra power profiles som vi med denna utveckling snart kommer behöva revidera…

 

PowerProfile