Det är med glädje vi välkomnar er till Skisens hemsida. Här hittar ni teknik som kan hjälpa just dig att bli en bättre skidåkare. Skisens utvecklar och säljer ett smart skidhandtag som i realtid mäter kraft och vinkel i staven. Informationen processas i handtaget och skickas trådlöst till en smart telefon eller sportklocka där framdrivande effekt beräknas.

Genom att träna med effekt kan du mycket noggrant intensitetsstyra din träning samt följa upp din utveckling. Effekt är ett föresneutralt mått på arbetsförmåga (kapacitet) och fungerar lika bra för korta anaeroba ansträngningar som längre aeroba insatser. Utifrån kraft och vinkeldata erbjuder våra handtag också en unik möjlighet att analysera tekniken i din stakning.

Efter tusentals timmar av utveckling, tester och ett otal prototyper väntar vi under hösten leverans av en mindre volym handtag som uppfyller de krav på mätnoggrannhet, hållbarhet, livslängd och komfort som vi anser nödvändiga för att skidåkare på högsta nivå med behållning ska vilja använda tekniken i sin träning.

Dessa handtag kommer i september gå ut till skidåkare i samarbete med våra partners. För att sprida information om hur våra handtag revolutionerar möjligheterna till att styra och följa upp träning kommer vi på denna sida dela med oss av flera olika exempel på mätningar gjorda med handtagen samt en del vetenskapliga resonemang som illustrerar fördelarna med våra mätmetoder jämfört med gängse metoder för intensitetsstyrning och teknikanalys. Grundläggande teori finns på vår Q&A sida som kontinuerligt uppdateras med nya insikter.

I väntan på att data från de nya handtagen börjar strömma in kommer vi i detta nyhetsbrev skriva om mätningar gjorde med tidigare prototyper.

Kontakta oss gärna för mer information kring partnerprogram.

Teckna upp för vårt nyhetsbrev om du vill lära dig mer om effektmätning inom skidor och få senaste infon om våra produkter.

// Skisens